Som konsulent for Passionfruit reiser jeg rundt og holder homepartys, utdrikningslag og jente- og guttekvelder der jeg har med meg en koffert full av leketøy og diverse annet spennende for voksne. Jeg forteller om leketøyene, hvordan de skal brukes, og om kroppen generelt. Det dukker alltid opp veldig mange spørsmål på slike kvelder, og det er veldig spennende å kunne dele av den kunnskapen jeg besitter. Et av de mest diskuterte temaene på sånne kvelder er alltid analsex. Noen elsker det, andre mener det er det verste de kan tenke seg i hele verden. Det er usikkerhet rundt renslighet, smerte, hvorfor man har det, hvem liker det og ikke, om menn kan ha glede av det, om det er farlig, osv osv osv. Så hvorfor ikke gå gjennom noen av spørsmålene her? 🙂

butt-erotic-lingerie-674337

«Er analsex farlig»? – Nei, ikke om det gjøres riktig. Om man putter ting inn som ikke er godkjent som anal-leketøy (mannens penis er godkjent 😉 ) kan det bli både smertefullt og farlig, men om man holder seg til godkjente produkter, bruker godt med glidemiddel og greier å slappe av er det ikke noe fare knyttet til analsex.

«Gjør det vondt?» – Det skal ikke gjøre vondt om man gjør det riktig. Her er oppvarming og avslapping to viktige ingredienser. Man starter ikke med en stor penis eller dildo, men helst kun med å massere åpningen til man merker knipemuskelen slapper helt av. Når personen slapper av, kan man forsiktig (med glidemiddel) føre en finger inn. Om det fortsatt går bra, kan man sakte men sikkert prøve med penis om den ikke er for stor, ev. en liten dildo. Plugger og kuler er også en god måte å varme opp på. Det er viktig å starte i det små til man føler det er trygt og behagelig. Dette gjelder både menn og kvinner. Glidemiddel er obligatorisk, og veldig viktig for å ikke lage rifter, og for at det ikke skal gjøre vondt. Anus har ingen naturlig produksjon av fukt, så dette må tilføres på andre måter. Det gjør vondt om man ikke bruker glidemiddel. Det er ikke sikkert man greier å gå fra finger/liten plugg til penis samme dag, så ta det rolig, bli vant til det, og ikke press dine egne grenser lengre enn du ønsker. Det er aldri for sent å si nei. 🙂

«Er analsex homo?» – Nei. Om man ser antall homofile vs heterofile i verden, er det helt klart størst andel heterofile i verden. Statistisk sett vil det derfor være flere heterofile som har analsex enn homofile. Som med heterofile er det heller ikke alle homofile som praktiserer analsex, så denne myten er ikke bare tullete, den er helt feil. Mange heterofile menn går glipp av et nytt nivå av nytelse ved å tenke at analsex er homofilt, og det er fryktelig synd. Menn har et følsomt punkt (prostata/P-punktet) som kun kan nås skikkelig med analstimulering, og de som prøver det sier at de får kraftigere orgasmer, nye typer orgasmer, kraftigere utløsning og et helt nytt nivå av nytelse ved analstimulering. Det finnes mange leketøy for menn som er ment til å stimulere prostata, så hva venter dere på? Løp og kjøp, og oppdag en helt ny verden! 😀 Og jenter, ikke vær redd for å bruke fingrene. Det vil bare gjøre det ekstra deilig for mannen. Men her også: Husk glidemiddel og oppvarming!

«Hvorfor vil jenter ha analsex? Hvilken nytelse får de av det?» – Vi kvinner har ikke et eget punkt i anus på samme måte som menn, men vi har G-punktet vårt som sitter 2-4 cm innenfor skjedeåpningen, mot magen. Dette punktet kan bli stimulert fra baksiden, ved analstimulering. Vi har også noen nerver i åpningen, og man får en helt annen følelse enn ved vaginal penetrasjon. Den nye opplevelsen kan for mange være nok til at de opplever en ny form for nytelse. Det er også en fin grense mellom smerte og nytelse når man har sex, og det er på denne grensen mange balanserer på når de har analsex. Gjøres det riktig vil det ikke bikke over til smertefullt, men det vil kunne balansere på grensen.

«Hva med avføring? Det er jo sååå ekkelt om det er igjen noe inni der!» – Vi er utstyrt med to lukkemuskler som styrer avføringen. Den innerste er nervestyrt, og det er først når denne sender signal til hjernen om at det er fullt at den åpner opp for at avføringen føres mot analkanalen, og ut analåpningen. Den ytterste lukkemuskelen er viljestyrt, og det er denne som holder avføringen inne til man rekker å gå på do. Analkanalen vil være tom så lenge man ikke må på do. Det kan selvfølgelig være igjen rester, men i de fleste tilfeller er det ikke det. Om man vil være sikker på at man er ren, kjøp utstyr ment til analrens, så er du sikker på at det ikke er igjen noe der inne. Den innerste lukkemuskelen vil ikke påvirkes under analsex, så man trenger ikke være redd for at det plutselig strømmer ut noe når mannen trekker seg ut. Men et lite obs: Sæd er ypperlig som avføringsmiddel, så kommer mannen inni deg, blir dagen etter en spennende dag for systemet. 😉

«Kan man veksle mellom vaginal og anal penetrering?» – Nei! De gjør det på pornofilmer, men det skal man IKKE gjøre. Uansett hvor ren man er vil det alltid være noen bakterier man drar med seg ut, og blir disse ført inn i vagina vil det skape stygge infeksjoner. Om man har oralsex etter analsex, kan man få halsbetennelse eller andre infeksjoner i munn/hals. Man kan gjerne ha både analsex og vaginalsex under samme akt, men rekkefølge og renslighet er viktig. Det finnes mange muligheter for å løse det på:
– Bruker dere kondom, bytt kondom mellom vaginal og anal penetrering.
– Bruker dere ikke kondom vaginalt, tre på et kondom før analsex.
– Om dere overhode ikke vil bruke kondom, avslutt med analsex. Det er ingen fare knyttet til å gå fra vaginal til anal (så lenge ingen har SOI), kun det motsatte.
– Om dere vil ha vaginalsex etter anal, og kondom ikke er noe tema: gå å vask penis etter analsexen. Dere får begge en liten pause, og man er trygg på at bakterier ikke blir med inn i vagina.

«Er det noe menn forventer at jenter skal gjøre?» – Det kommer jo an på mannen, men de fleste menn vil nok ikke forvente dette som en selvfølge. Om de gjør det, er det mannens problem, for du har ALLTID lov å si nei. Om han da blir vrang og sur, er det fortsatt hans problem. Du skal ikke tvinges til noe du ikke vil gjøre.

«Hva med bedøvende krem for at det ikke skal gjøre vondt?» – De finnes, og det kan være en mulighet å bruke om man ikke greier å slappe av i åpningen. Men det er flere bakdeler enn fordeler med dette. Mannen får det på penis, så han kan bli mindre følsom resten av akten. Om kroppen ikke greier å slappe av fordi man gruer seg, vil ikke en krem gjøre dette mye bedre. Det vil heller bli verre, fordi man ikke merker smerte eller ubehag på samme måte som uten krem. Da er det også vanskelig å stoppe før det blir skader. Det beste er å greie å slappe av selv ved å bruke god tid på å varme opp lukkemusklene med rolig massering og forsiktig trykk. Og kremen skal IKKE føres innover, KUN brukes i åpningen om man velger å bruke dette. Analsex skal ikke være smertefullt, og bedøver man innover analkanalen kan man få stygge skader uten å merke noe særlig før i ettertid. Under sex, uansett form, skal man kunne merke selv, og si fra til partner, om noe gjør vondt, er ubehagelig eller ikke som det skal være.

Dette er de vanligste spørsmålene jeg får, men det finnes jo flere. Har du noen spørsmål om analsex, produkter som brukes til dette, leketøy eller lignende? Send en mail til tone.haldorsen@gmail.com. Om du vil snakke med meg om dette, eller har andre ting du gjerne vil snakke om, er du velkommen til å bestille en konsultasjon. <3