Det er med tungt hjerte jeg ser meg tvunget til å øke prisene mine fra 01.01.21. Regjeringen har vedtatt momsplikt til all alternativ behandling, som da også omfatter all samtaleterapi utenfor det offentlige. Siden jeg jobber som selvstendig næringsdrivende og er ansatt hos et privat psykologfirma, vil jeg være en av mange som må øke prisene mine over nyttår med 25%.

Prisene er «kun» økt med 25%, så jeg vil ikke tjene mer, jeg må bare øke momsen Regjeringen krever. Dette er ubeskrivelig frustrerende! Etter Ari Behns selvmord i fjor, og hans datter Maud Angelicas tale i begravelsen hans om å be om hjelp, har Regjeringen flere ganger gått ut og sagt at de som trenger hjelp skal få det. Men når det offentlige har lange ventelister og manglende kompetanse på flere områder, er det rett og slett det motsatte Regjeringen nå gjør her ved å innføre momsplikt til oss utenfor det offentlige. Vi må alle øke prisene, som vil gjøre det mye dyrere for alle å søke hurtig og god hjelp.

De aller fleste som bestiller time hos meg har enten stått på venteliste hos det offentlige lenge, eller de har hastesaker som ikke kan gå gjennom det offentlige. Mange som kommer til meg har prøvd andre terapeuter først, og kommer til meg fordi de ikke fikk hjelpen de trengte. Kompetanse finnes i mange former, og særlig innen sex og samliv er det manglende kompetanse i det offentlige. De fleste som bestiller time hos meg, trenger time samme uke, eller senest uken etter. Det får de som regel alltid. Jeg holder alltid av hastetimer hver uke, så de som trenger rask hjelp skal få det.

Regjeringen har nå gjort det dyrere og vanskeligere å få hjelp, men kampen er ikke over. Flere partier ønsker ikke momsplikten, så vi kjemper videre for at dette vedtaket skal reverseres. Jeg senker prisene tilbake til normalt nivå i det sekundet det skjer! Men inntil da er dessverre prisene hevet. Jeg håper de kan senkes igjen etter hvert.

Alt godt,

Tone