Sex kan være så veldig deilig, men så veldig forskjellig for menn og kvinner. En manns orgasme varer f.eks. rundt 6 sekunder, mens en kvinnes orgasme kan vare opp til 30 sekunder. Kvinner er også i stand til å få flere orgasmer etter hverandre, noe de fleste menn ikke kan (med de kan selvfølgelig trene seg opp til å få det). Så hvorfor er det da så få kvinner som sier de får orgasme under samleie?

adults-barefoot-bed-1246960

Mannens penishode har ca.5000 nerveender, og kvinnens klitorishode har ca.8000 nerveender. Men i kvinnens vagina finnes det langt færre nerver. Hvorfor? Svaret er lettere og mer biologisk enn man kanskje tror; vi kvinner skal greie å føde barn. Derfor er vårt nytelsessenter plassert på utsiden. Fordelen med dette er at vi har et senter som kun er designet for nytelse! Problemet med dette er at penetrering i de fleste tilfeller har lite å si for kvinnens orgasme. Det er også derfor størrelsen på penis ikke trenger være størst mulig for å gi nytelse, da jo lenger inn den treffer desto mindre treffer den. Kun 20% av kvinner får orgasme ved kun penetrering. De fleste trenger stimuli av klitoris eller G-punkt for å treffe bølgetoppen, og for dette fungerer mannens tunge og fingre best, eller leke.

Men hva så med mannen? Hva skal til for at mannen får det lille ekstra? P-punktet, prostata, er mannens G-punkt. En fingerlengde inn i endetarmsåpningen befinner dette punktet seg, og de fleste menn får stor nytelse av å få dette punktet stimulert. Om man er redd for å bruke fingrene, finnes det mange leketøy beregnet til dette, både med og ute vibrator. Dette kan føre mannen inn i en ny dimensjon av orgasme. Stimulering under testiklene (mellomkjøttet) er også deilig for mange menn.

Så inn og ut bevegelsen er ikke akkurat det helt store for mange kvinner. Men kommunikasjon er roten til all nytelse, og det er viktig å kjenne hva en selv liker så man kan lære det bort til andre. Onanering er for begge kjønn en god måte å bli kjent med seg seg på, og gjør at man blir trygg på egen nytelse. Det finnes så mye man kan gjøre for hverandre, men det starter med en selv.

Så til begge kjønn: gjør litt mer ut av sex’n enn inn ut, inn ut. Det vil dere begge tjene godt på! 😉