I går ble jeg endelig sertifisert sexolog fra Sexologiskolen, og det er en gledelig dag! Jeg har jobbet svært hardt for dette, og med et enormt turbulent og krevende år bak meg er det HELT utrolig at jeg har kommet meg gjennom dette. Studiekompetanse er nå tatt, sexologien er ferdig, så nå gjenstår kun eksamen i parterapi om 1 mnd. Om grensene åpnes igjen da, vel og merke.

For det ble ikke helt den gledelige eksamenshelgen vi alle har sett frem til et helt år. Vi skulle bestå våre eksamener, skåle i bobler, klemme og juble sammen. Feire at vi endelig kan kalle oss sexologer! Sånn ble det ikke. Coronaviruset satte en sterk stopper for dette, og det ble en eksamen der jeg ikke møtte på andre medstudenter, men kun eksamensklienten og sensorene. I tillegg har det vært et enormt stressmoment å lese alt som foregår i nyhetene om Coronaviruset nå, med grenser som stenges, skoler og barnehager stenges, flyplassene stenges og karantene blir krevd i hytt og pine. Folk som ikke følger retningslinjer og regler blir hetset på nett, folk hamstrer mat og toalettpapir som gale, og en følelse av dommedag henger over oss. Men jeg greier ikke å stresse så veldig over dette!

I morgen flyr jeg hjem fra Danmark til Norge, og selv om mange stresser over at flyplassene visstnok skal stenge, greier jeg ikke stresse. Det står at fly med nordmenn som skal hjem får lande, så da må jeg forholde meg til det. Når jeg kommer hjem fra Danmark i morgen må jeg i 2 ukers karantene. Det er greit nok. Ikke noe jeg ser frem til, men jeg har heller ingen betenkeligheter med det. Jeg har masse bøker å lese, jeg har flere serier jeg kan få sett nå som jeg er ferdig med eksamen, og jeg har to barn hjemme som ikke kommer seg noen steder. Da blir det brettspill og kvalitetstid med dem. Vi får bake masse! Klienter kan jeg ha på Skype, så det er heller ikke noe problem.

Alt i alt tar jeg denne situasjonen svært rolig. Det finnes ikke noe i mitt liv nå som ikke kan utsettes noen uker, og når jeg flytter 01.04 til min nye leilighet er karantenen overstått for min del. Så da bryter jeg ingen regler ved å flytte. Barna er ved godt mot, selv om de nok kommer til å kjede seg en del. Det får vi ta som det kommer. Jeg skal i alle fall gjøre mitt for at vi alle skal få en fin tid sammen. Aktiviteter med skole og jobb er for min del uansett avlyst fremover, så nå må vi bare puste med magen og gjøre som vi får beskjed om alle sammen. Om vi overholder karantenekravene, ikke hamstrer mat men bruker hodet, passer på håndvask og kroppskontakt så skal dette også gå bra.

Om du trenger noen å snakke med på Skype fremover, booker du lett time hos meg på mail til tone.haldorsen@gmail.com. <3

Endelig sertifisert Sexolog!!! <3