Nå som studiestart nærmer seg med stormskritt, er det naturlig å se på bøker. Jeg er lesehest, og alt av fagbøker interesserer meg i dette faget. Men jo mer jeg leter, desto mer frustrert blir jeg. For på nettet finnes alt mulig innen sex og samliv og alt i mellom på dansk, svensk og engelsk. Men på norsk? Her er det ikke mye å juble for, folkens!

Vi har bøker om sex og samliv, men utover rene sex-bøker som forteller deg hvordan du skal få sex og orgasme, finnes det skuffende lite. For hvor er bøkene til tenåringene? Hvor er bøkene til overgrepofre? Hvor er bøkene om kvinnelig og mannlig seksualitet og kropp? Hvor er bøkene om bekkenbunnen? Hvor er bøkene om avhengighet og andre problemer? Noen av disse finnes, ikke misforstå, men i forsvinnende liten grad. Av hver norske bok finner jeg 4-5 pluss i andre språk. Det er jo bare trist! Fagbøkene som finnes er heldigvis informative og bra, men jeg skulle ønske vi fikk flere bøker oversatt fra dansk, svensk og engelsk. Det jeg savner er mangfoldet man får fra andre land!

Er Norge og det norske folk virkelig så pripne at dette ikke er noe tema? Finnes det ikke interesse hos det norske folk om disse temaene? Eller er vi bare rett og slett kjipe?

You tell me…

/Frustrert bokorm