I går var det en helt spesiell dag. Det var BÅDE morsdag OG 2-årsdag. Den lille prinsessen vår ble hele 2 år, og mor kunne med tårer i øynene se på videoer fra da hun ble født. Det var også trist å se hvor fort tiden har flydd, og hvor lite jeg føler jeg har fått gjort på disse to årene. For det er noe spesielt med sistemann. På samme måte som at førstemann kan sole seg i glansen av å være først, kan sistemann sole seg i glansen av å være alles øyensten. Den lille alle vil passe på. Den som slipper unna med ting storebror bare kan drømme om i nattens mulm og mørke. For hun er vår lille diva, og hun elsker det. Vi elsker det. I alle fall på en god dag.

Men hvorfor er sistemann så spesiell? Jeg tror nok det henger litt med at særlig mor vet at det er siste barn. Aldri mer skal jeg ligge med min lille baby på brystet. Aldri mer skal jeg ligge å se beundrende ned på det lille rolige vesenet som kom ut av meg. Men så kommer det jo dager der jeg tenker «GUD, så deilig at de begynner å bli store!!!». Og det er på disse dagene jeg tenker at det er bra foreldrerollen har flere lag. For man hadde jo ikke orket å ha en baby resten av livet! Man trenger at de blir større så de kan greie seg selv.

Det var også morsdag i går, og overraskende nok fikk jeg morsdagsgave. Jeg pleier jo å få det, men jeg blir like overrasket hver gang. Siden toårsdagen falt på morsdagen har jeg ikke minnet mannen på hvilken dag det er, og da pleier han å glemme det. Jeg ville ha fokus på jenta vår, og spise restekake fra bursdagsselskapet på lørdag. Men gave ble det, og det var beste gaven jeg kunne fått! En sann erklæring fra mannen om at han kjenner meg bedre enn jeg tror. Gaven bestod av tre bøker som er fagrelevant til sexologi- og parterapiutdannelsen jeg nå tar. AMAZING! Ingen av de tre bøkene står på boklista, så utrolig kult at han greide å finne på å kjøpe disse uten at jeg har sagt noe som helst om dem. To av dem visste jeg ikke engang fantes. Så nå skal det leses!

Det hjalp jo også at min mor og bestemor også var her på denne store dagen, så da ble det en fin bursdag på snuppa, og en fin morsdag på meg. 🙂

/God morsdag til alle flotte mødre!