Modul 2 hos Sexologiskolen Oslo er vel blåst, og nok en gang sitter vi elever med hodet og sjelen full av inntrykk. Jeg er helt fascinert over hvor nær hverandre vi elevene har kommet på så kort tid, og på alt vi har lært på bare disse to modulene.

Denne gangen var det det seksuelle selvbildet som stod på planen, i tillegg til en innføring i tantra og tantrisk yoga. Jeg som spirituell har kost meg veldig denne helgen, og frisket opp i både gammelt og nytt. Det å lære om seksualitet på denne måten er veldig inspirerende, og det er svært viktig i vårt arbeid som sexologer. Det å kunne hjelpe folk på et dypere plan enn kun det overfladiske og kliniske er veldig kraftfullt, og gir oss en kompetanse som er både bredere og mer kompakt enn vi hadde trodd vi trengte.

Nå kan ikke jeg skryte på meg at yoga er det jeg kan best, så for min del ble det en høyst krevende søndag. Yoga for meg betyr mer anstrengelse enn avslapping, men med teknikkene vi lærte her er jeg tilbøyelig til å snu. Det var veldig fine øvelser, selv om jeg måtte skippe noen av dem, og det å lære seg meditasjon og pusteteknikker på denne måten bragte frem følelser jeg ikke har fått med meditasjon før. Jeg gleder meg til å bruke noen av disse teknikkene i mitt videre arbeid som sexolog!

Helgen fløy som vanlig fort forbi, og det er heldigvis bare tre uker til neste gang. Parterapistudiene starter om 4 uker, og jeg gleder meg stort! Denne uken kommer 2 flotte damer på studiegruppe til meg, så det blir spennende. Nå skal jeg strekke på kroppen, gjøre ferdig noen kronikker jeg jobber med og legge sammen den haugen med klær som har samlet seg opp den siste uka. Tøff start tilbake fra studie-bobla, med andre ord. 😛