Et spørsmål som dukket opp på et forum for ikke lenge siden var «hvorfor sender aldri jenter bilder av underlivene sine?» (Annet ord for underliv ble brukt, men la oss være litt profesjonelle oppe i det hele). Og det er jo et veldig bra spørsmål. Hvorfor er det flest menn enn kvinner som sender bilder av kjønnsorganene sine til noen de er interessert i?

La oss først ta for oss noen praktiske opplysninger. Såkalte dickpics er ulovlig å sende uten samtykke fra mottaker. Å sende nakenbilder, seksuelle bilder, dickpics eller andre lignende ting regnes som seksuelt krenkende adferd, og går under straffeloven §298 (seksuelt krenkende adferd offentlig eller uten samtykke). Om mottaker i tillegg er under 16 år, går det under straffeloven §305. Man skal med andre ord være svært forsiktig med å sende bilder at kjønnsorganet sitt til noen.

For å komme tilbake til forum-spørsmålet, svarene der var svært varierte fra hvilket kjønn som svarte. Og det som var så fascinerende var at de fleste mennene hadde samme oppfatning av saken. At det å sende bilde av tissen sin er helt greit, selv om mottaker ikke har bedt om det. Noen gikk så langt som å spørre tilbake «hvordan kan man ellers vise noen at man liker dem?». Altså, her er det mye å ta tak i! Klart du kan vise følelser uten å vise din erigerte penis! ***Puster litt med magen***  La oss ta det trinnvis, og håpe at noen av dere som leser dette og ikke skjønner hva greia er, kanskje lærer noe. Jeg kommer også til å skrive dette som en henvendelse til menn, da det er et meget større flertall av menn enn kvinner dette må læres bort til. Om det føles urettferdig, kanaliser den følelsen før dere sender ut et bilde av seksuell art til noen.

Here we go!

1. Om du har truffet noen på nett eller app, flørten er i gang, dere liker hverandre, IKKE send bilde av ereksjonen din for å vise at du liker henne! Si det med ord, eller bilde av en søt pusekatt eller bamse med hjerte i hendene. Penisen din skal ikke frem før den dagen dere eventuelt møtes for å ha sex, og hun har samtykket til det.

2. Det føles svært krenkende og ubehagelig å motta bilder av et kjønnsorgan. Det sender veldig feil signaler, og kan gjøre mange kvinner utrygge. Om du absolutt MÅ sende bilde av junior, spør damen først om hun vil se den. Sier hun ja, go for it. Det kalles samtykke. Sier hun nei, ikke gjøre det!

3. Du kan anmeldes for å sende bilder av seksuell art. Og bildet ditt kommer til å bli brukt som bevis. Det er ikke særlig kult å måtte ta av seg buksa for politiet så de kan sammenligne med bildet, vel? Og jeg trenger kanskje ikke legge til at om du får dom på deg for dette så havner det i filen din. Det er heller ikke kult med tanke på videre jobb, studier eller andre ting. (Nå vet jeg ikke om du faktisk må strippe for politiet så de kan sammenligne med bildet, men det er en kul tanke).

4. Bilder du sender fra deg er ikke lenger dine. Om mottaker blir sint nok, kan hun finne på å spre bildet rundt i sosiale medier, til venner og kjente, kanskje til og med sende det til familien din. Husk at brukernavnet ditt, telefonnummeret eller profilnavnet ditt vises om hun tar skjermbilde, og da er du fritt vilt. Tenk om hun sender det til sjefen din?

5. Vær litt gentleman! Om du vil ha sjans hos en kvinne kan jeg love deg at din erigerte penis ikke er det viktigste for henne før dere har havnet i sengen. Selv da er faktisk penisen din mindre viktig. Det er så mye annet som er viktig for en kvinne i sengen! (Men det tar vi en annen gang). Hun legger fokus på hva du sier og hvordan du behandler henne, og ikke hvordan penisen din tar seg ut å bilde. Du tror kanskje den ser ut som et kunstverk, men den gjør sjeldent det. En penis er flott å se på under sex, ikke på et bilde som mer sendt til noen du kanskje ikke har møtt engang. Særlig ungdommer tenker ikke konsekvensene av det de gjør.

Så kan vi ikke alle være enige om å slutte å sende dickpics rundt? Det er ikke, og har aldri vært, noe damer liker. De veldig få som liker å motta slike bilder uten samtykke er i en liga for seg selv, og oddsen for at det havner hos noen som liker det er svært liten. Og tenk om hun ikke syns størrelsen er bra nok? Da har du jo lagt en stor fallgruve for seg selv allerede før du treffer henne.

Så hold deg på den rene sti! Si det med ord, ikke pikken! 🙂