Som konsulent for Passionfruit reiser jeg rundt på homepartys og utdrikningslag og selger sexleketøy. Jeg elsker det! Både å møte alle de flotte menneskene som inviterer meg for å snakke med dem, men også alle spørsmålene som dukker opp. For når de skjønner at det er noen med kunnskap som snakker til dem, da kommer det spørsmål som egentlig burde snakkes mer om på kontoret. Men jeg elsker det, og jeg elsker også leketøy. Leketøy er herlige variasjoner både i sexlivet i parforholdet og singellivet, og de finnes i så uendelige mange variasjoner og former. Så kan det overhodet være noe negativt med leketøy? Dessverre er svaret her ja. Det kan være et problem med leketøy.

I de aller fleste parforhold kommer man til et punkt der man faller inn i en seksuell rutine. Gjerne de samme stillingene, det samme forspillet, den samme rytmen. Man er sliten, særlig de med små barn, og man er lite oppfinnsom. Full forståelse! Da er det mange som tenker at leketøy kan piffe opp på en enkel måte. Og leketøy er fine, de! De kan absolutt bidra til et rikere sexliv. Men man må tenke på HVORFOR man trenger leketøy. Er det for å få raskere orgasme? For å holde på ereksjonen? For å bli tent? For å sprite opp sexlivet? Prøve noe nytt? Eller er det en erstatning for noe man har mistet i forholdet?

bed-bedroom-carefree-1571144

For at leketøyene skal noen som helt effekt, må man være trygge og komfortable med hverandre. Om man egentlig ikke vil ha sex, eller om man savner nærhet og trygghet, er ikke leketøy veien å gå. En vibrator kan ikke erstatte det å bli strøket på og kjælt med av partneren. For at leketøyene skal ha noen effekt i parforholdet må man først finne tilbake til partneren sin. Man må finne tilbake til nærheten og varmen i hverandre. For ja, en vibrator gir deg en rask orgasme. Og en penisring kan absolutt gjøre gode ting for ereksjonen og holdbarheten. Men tenk etter om den raske orgasmen er nok til å tilfredsstille deg. Er du fornøyd med den harde ereksjonen du fikk av penisringen, og at du varte noen minutt lengre? Flott! Men er du fornøyd med sexen generelt? Var du fornøyd med samspillet med partneren din, og følte du at dere kom nærmere hverandre? Var trygge og komfortable sammen? Om svaret er nei på noen av disse, må man se litt på hva man savner under elskov.

Så om sexlivet skranter, og nærheten er på vikende front, finn tilbake til hverandre før dere begir dere ut i leketøyenes verden. Når dere har tryggheten og nærheten til hverandre på plass igjen, kan leketøy absolutt bidra til et både rikere og mer spennende sexliv. Men det starter med dere selv som par! <3

 

Ønsker du å snakke med en parterapeut eller sexolog under utdanning? Kanskje om akkurat dette emnet? Jeg tar imot prøveklienter under studiene til «lærligepriser», så ta kontakt om du er interessert. Gjelder til mars 2020. 🙂