Også kjent som G-punktsorgasme, selv om dette kan være ganske misvisende. Vi kommer til den delen senere. For sprutorgasme er en fantastisk orgasme alle kvinner er i stand til å oppleve, men på forskjellige måter. Det er også mange myter knyttet til denne mystiske orgasmen, og det er svært mange uenigheter både blant forskere og oss vanlig dødelige. Det finnes også mye misvisende informasjon rundt denne orgasmen, og jeg skal prøve å ta for meg så mye jeg kan her, så du kan bli litt klokere på hva dette er. 🙂

Vi kan jo starte med selve navnet. For sprutorgasme kan være svært misvisende. For ja, det er de som spruter både mye og langt, men for veldig mange er det bare en strøm av væske som renner ut, eller bare noen få dråper. Det blir som når en mann ejakulerer, noen ganger spruter han langt og mye, andre ganger kort og lite. Så å kalle det sprutorgasme kan i mange tilfeller være ganske feil, men for letthetens skyld kaller vi det sprutorgasme her. Og når vi er inne på navn; G-punktsorgasme kan også være svært misvisende. For ja, det er lettest å sprute/ejakulere ved stimulering av G-punktet, men du kan like gjerne sprute ved stimulering av klitoris eller anal. Det kommer helt an på hva du er komfortabel med, har trent på, eller rett og slett får til. Mulighetene er mange!

Det er også en stor misforståelse at det er urin som kommer ut. Ja, forskere som har undersøkt dette har funnet spor av urin i ejakuleringsvæsken i noen tilfeller, men kun små mengder. De fant også mye annet som også finnes i mannens sæd. Så å kalle det urin blir helt feil. Du kommer også til å merke raskt at det lukter litt søtt, og er helt blankt. Grunnen til at forskerne fant små mengder urin i væsken i noen tilfeller, er fordi urinrøret er rett ved der man spruter fra, så det kan finnes spor av urin i nærheten. Når man blir opphisset svulmer vevet opp, og urinrøret dekkes til. Så det skal godt gjøres å tisse på seg under sex! Så ikke stress, det som kommer ut er som sagt ikke urin.

Grunnen til at mange tror det er urin som kommer, stammer nok fra følelsen man får ved stimuli av G-punktet. Når man stimulerer G-punktet kan følelsen bli veldig intens, og det kjennes som om at man er skikkelig tissetrengt. Det mange gjør da er å spenne seg, holde igjen og ikke slappe av. Da vil man heller ikke sprute i de fleste tilfeller. Den beste måten å få sprutorgasme på er å presse utover når man kjenner orgasmen bygge seg opp, og med trening kan man lære seg å sprute uansett hvilken orgasme man får.

Men for noen er sprutorgasmer plagsomme. Noen spruter hver gang de får orgasme uten å kunne kontrollere det, og dette blir både vått og ekkelt for mange. Om du har det sånn, prøv å gjøre motsatt av når man trener på å få det. Ikke press utover, men bruk bekkenbunn, skjedemuskler og magemusklene dine (ja, jeg tuller ikke) til å presse orgasmen innover. Om du ser for deg at orgasmen er energi som vil presse seg ut, prøv å mane den innover og oppover. Da vil du også få fokus bort fra selve orgasmen og leve deg mer inn følelsen av den, og orgasmen kan oppleves sterkere uten å sprute.

bla-himmel-fokus-gjennomsiktig-1109046

Mange lurer på om sprutorgasme en egen orgasme, eller om selve spruten er en konsekvens av orgasme. Der ad strides de lærde. For ja, ejakuleringen er jo en konsekvens av orgasme i mange tilfeller, men man kan også sprute uten å få selve orgasmen. Orgasmen kan i mange tilfeller komme etter man er ferdig å ejakulere, og man kan sprute mange ganger etter hverandre før selve orgasmesammentreningene kommer, som for mange er «avslutningen» på orgasmen. Så er sprutorgasme da en egen orgasme? Jeg tenker at det er en smakssak hva man velger å kalle det. Får man en orgasme som fører til ejakulering er det jo ikke feil å si at man har hatt en sprutorgasme. Så la de lærde strides, og kall det hva du selv vil. Her finnes ingen feil etter min mening.

Så til det store spørsmålet; kan alle få det? Ja, de aller, aller fleste kan det. Det finnes sikkert unnrak her som med alt annet, men med trening vet jeg ikke noen grunn til å ikke kunne få det. Men det finnes visse ting som må på plass for de fleste for å få det til. Du må kjenne din egen kropp, og du må være villig til å øve. For noen kommer det naturlig, for andre er det vanskeligere. Men med riktige øvelser og trening kan alle få det til. Du må også slutte å holde igjen når «tissefølelsen» kommer under sex. Om partneren din bruker fingrene på G-punktet, eller om du bruker en leke, ikke hold igjen. La det strømme, bokstavelig talt. 😉 Ikke tenk at det skal sprute langt og hardt. Om det bare renner ut i en myk strøm er dette også helt normalt, og veldig deilig. Og når vi snakker om leker, det er absolutt lurt å investere i et leketøy når man trener på dette. Om du ikke greier å slappe helt av med en partner i starten, bruk en leke til å trene på dette i enerom. En G-punktsvibrator er en kjempegod investering, og finnes i alle størrelser og varianter. Med vibrering får du en god stimulans på G-punkt eller klitoris, og det blir lettere å konsentrere seg om øvelsene enn når man bruker fingrene. Da må jo hjernen bruke tid på å bevege fingrene dine enn å bare fokusere på orgasmen. 😉

Så sprutorgasme er en fin ting, men bruk for all del håndklær for å spare både laken og madrass. Det er ikke noe stas å legge seg på den våte flekken etterpå. Lykke til, og enjoy. 😉