Menn har bygget seg opp et visst rykte opp gjennom generasjonene. Mannen er lett å tilfredsstille, det vet «alle». Konstant kåt, ereksjon så snart han hører en mulig partner puste på andre siden av byen, og klar til sex så snart partneren viser tegn til interesse. En mannemann. Ready, steady, GO! Ikke sant? Sannheten er nok faktisk en ganske annen for mange, og mytene kommer nok av at ereksjonssvikt og impotens ikke snakkes høyt om noen steder. Man kan jo ikke risikere å miste heltestatusen i kompisgjengen, eller statusen som mannemann i partnerens øyne!

Menns potens er like individuell som kvinners lystmønster. Mange tenker nok at ordet potens har sammenheng med mannens sexlyst, men dette er feil. Mannens potens er knyttet til mannens evne til å gjennomføre et samleie. Altså det å få en ereksjon som varer lenge nok til å gjennomføre et samleie. Lyst og evne kan i mange tilfeller være to forskjellige ting. Hjernen oppe sier én ting, mens hjernen nede sier noe helt annet. Ereksjonsproblemer kommer i mange former; psykisk, fysisk, medisinsk, sykdom, alder, dagsform, stress, følelser, prestasjonsangst. You name it. Det kan være flere enn én grunn til at ereksjonen uteblir, men mange menn som opplever dette blir stresset, og leter etter raske løsninger som kan ende opp med forverring heller enn forbedring. Undersøkelser viser at de fleste menn som opplever ereksjonnsvikt i korte perioder føler for stort press til å prestere. Så hva kan gjøres?

angst-bekymre-bekymret-897817

Om det er prestasjonsangst som ligger bak kan det være lurt å stoppe opp, bruke tid på partner, og prøve å få tankene bort fra hva du tror er forventet. I mange tilfeller dukker ereksjonen opp om mannen greier å slappe av, og ikke føler for mye på presset. De fleste partnere har forståelse om man bare kommuniserer. Det er viktig å snakke med partneren for at hen ikke skal føle at det er hens feil. Om ereksjonen uteblir ofte, bør man tenke over hva som kan være årsaken. Om det hender ofte er det nok mer enn prestasjonsangst, og man burde ta turen til en lege for å sjekke seg. Om legen ikke finner noe galt, kan en tur til sexologen være nyttig for å se om man kan finne roten til problemet.

Veldig mange former for ereksjonssvikt kan løses på naturlige og relativt enkle måter, men noen ganger trengs det mer enn øvelser. Tantra f.eks. er øvelser som kan hjelpe om det er fysisk, og ikke grunnet sykdom eller medisiner.  Å trene bekkenbunnen med knipeøvelser er like viktig for mannen som for kvinnen. Det kan styrke penis, skape en sterkere ereksjon og bidra til kraftigere orgasmer. I tillegg kommer helsefordeler som redusert sjanse for inkontinens. Kvinner har lært om dette i flere år, men for menn er det relativt ny info at de også skal knipe. Det kan føles merkelig i starten, men du kommer raskt inn det. Man kan også trene penis ved å henge et håndkle over når man har ereksjon, som når man trener armene med vekter. Det skaper sterkere muskler i penis, som er verdifullt på flere områder.

Mannens potens er et følsomt tema. Impotens virker som at er mannens største mareritt, og at dette ødelegger manndommen deres. Det er veldig feil. Du er like mye mann om du ikke får ereksjon, men det er som regel i både din og din partners interesse å finne ut hvorfor, og om det finnes en løsning. Om man mistenker at det er sykdom som ligger bak, må man i aller høyeste grad gå til lege. En sjekk hos legen er bedre enn å gå med noe uoppdaget. Men blir du friskmeldt av legen din, ta turen til sexologen. Mange har god nytte av dette, og kanskje lærer du et triks eller to du ikke visste om? 🙂

/Book time her om du ønsker en konsultasjon