Nok en studiehelg hos Sexologiskolen Oslo er over, og inntrykkene er mange. Denne gangen var det introduksjon til psykologi som var tema, og vi hadde flotte Michelle Miller som foreleser. Hun har vært en fantastisk foreleser, og får innviklet psykologiske teorier til  å høres helt enkelt ut. Dette var jo bare en innføring i psykologi, så vi gikk gjennom de viktigste psykologiske teoriene som har dukket opp helt fra Freud og til positiv psykologi, som er den yngste grenen på psykologiens familietre. Vi har også lært om mindfulness, noe jeg heldigvis kan en del om fra før. Jeg er jo spirituell, og mindfulness er en del av mitt livssyn og min hverdag. Det å lære hvordan man kan bruke dette i terapeutisk sammenheng var veldig spennende, og satte i gang noen tankeprosesser.

design-firkant-form-247819

Gjennom studiene lærer man hvem og hvordan man vil være som terapeut. Jeg hadde allerede før jeg begynte studiene en klar mening om dette, og med det vi lærer nå underbygger det at jeg er på riktig vei. Som terapeuter må vi ta en standpunkt på hva vi tror på og ikke, så selv om mange av teoriene flettes inn i hverandre på mange måter, er de også helt forskjellige. Man må derfor vite hva man tror på, ellers blir man veldig svevende terapeuter. Jeg merker at med mitt arbeid med mennesker i mitt liv har formet meg veldig, og det er både spennende og fascinerende å lære om ting jeg ikke visste fantes, og å få bekreftelse på det man allerede vet.

Helgen har vært innholdsrik på mange måter, så nå skal det kollapses på sofaen så hjernen skal få tid til å ta innover seg alt den har sett og hørt i helgen. Jeg kjente det var litt deilig å komme hjem til tomt hus. :p

Har du spørsmål om studiene? Send en e-mail til info@sexologiskolen.dk eller sexologistudenten@gmail.com. Vil du vite mer om skolen? Du kan lese masse inne på Sexologiskolen.dk