Mange fantaserer om å ha trekant, enten med partner eller med fremmede. Sammensetningene varierer fra person til person, men uansett miks så er trekant en svært pirrende tanke for mange. Noen par tenker også at å få inn en tredjepart i sexlivet kan redde forholdet, men dette kan slå ganske feil om man ikke tenker nøye gjennom det. For når er trekant hot, og når er det not?

bakgrunn-design-farger-1111317

Er man i forhold er det mye man kan gjøre for å sprite opp sexlivet. Leketøy er populært, sex på nye steder, prøve nye ting, eksperimentere med det kjente (og ukjente). Mulighetene er mange. Når trekant kommer inn i samtalen, må man være litt obs. Er det noe begge ønsker? Flott! Kjør på! Men vær veldig enig om sammensetning og tredjeparten man vil ha inn. Det skal være en glede for alle tre. Man må også huske på at en trekant ikke skal være en unnskyldning for å kunne lovlig ha sex med noen andre. Om man skal ha trekant sammen med partneren sin, må dette være noe begge er interessert i og vil ha glede av.

Én ting er i alle fall sikkert; om forholdet er på gyngende grunn er ikke trekant det beste valget. Trekant fungerer best når man er i et trygt og stabilt forhold, der man vil prøve noe nytt og spennende i hverdagen sammen som par. Om man er singel og havner i en trekant, skriv det på lista over ting man har prøvd. Det er mye mindre hensyn å ta for sin egen del om man ikke har en fast partner man også må ta hensyn til.

Trekant kan være fantastisk, men det kan også være ødeleggende. Så mitt råd: Tenk nøye over dine egne behov, snakk med partner, vær tydelig, og lytt nøye til det den andre sier. Les gjerne mellom linjene.